Kezdõoldal
Gyógyfürdõ

A napjainkban is látogatható fürdõ elsõ létesítménye 1927. július 26.-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára.

A kezdetektõl napjainkig

A létesítmény kezdetben még csak a fürdõzés lehetõségét biztosította, de már akkor elindult a kezdeményezés, mely az orvosi felügyelet melletti gyógyítás jövõjét alapozta meg. A hévíz tudományos vizsgálatai igazolták, hogy a Hajdszoboszl alatt elterülõ víztenger összetétele rendkívüli mértékben egyedi.
Heilbad Heilbad

Neves kutatók véleménye szerint, a hajdúszoboszlói víz a maga nemében egyedülállónak tekinthetõ, hozzá hasonló összetételû és hõmérsékletû víz nem ismeretes mondta Dr. Bodnár János (1889-1953) vegyész professzor, valamint Dr. Dalmady Zoltán (1880-1934) szerint a hajdúszoboszlói víz ötszörösen hígitott tengervíznek tekinthetõ és nem más, mint a triaskori tenger felidézett szelleme.

Az 1927-es fövenyfürdõ megnyitása óta a gyógyfürdõ nagymértékben megváltozott. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetõen, jelenleg három különbözõ hõfokú fedett, míg a szabadban további négy élményelemekkel felszerelt medencével várja vendégeit.

A 2002-ben történt átfogó felújításnak köszönhetõen az egész épület teljesen megújult. A gyógyfürdõ épületének megújulása, a kezelõ helyiségek bõvítése és a pihenõhelyek kialakítása teremti meg az ideális feltételeket a vendégek teljes kikapcsolódásához és gyógyulásához.

A termálvíz összetétele, felhasználási területei

Az alkalmazás során tapasztalható gyógyulás a hajdúszoboszlói víz összetételébõl adódik. A víz legnagyobb mértékben nátrium-kloridot, hétköznapi nevén konyhasót és ammónium-kloridot, vagy más néven szalmiáksót tartalmaz. További alkotóelemei a bróm és a jód, valamint karbonátok, nitrátok és egyéb kémiai elemek, mint például lítium, vas vagy magnézium.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdõben a vendégek a fürdõkezelések mellé több, mint 40-féle különbözõ kezelést igényelhetnek, melyek hatásukat a kombinált igénybevétel esetén fejtik ki legjobban.

A gyógyfürdõ legismertebb gyógyászat i kezelései a fürdõkezelés, az iszappakolás, a súlyfürdõ, valamint a tangentoros víz alatti masszázskezelés. A gyógymasszõrök által alkalmazott masszázstechnika tovább fokozza az elõbb említett kezelések hatásfokát.

Gyógyszolgáltatások

  • Kedvezményes gyógyászati kezelés csomag (tartalma 4 db kezelés/ nap)

A hajdúszoboszlói gyógyfürdõben kedvezményes gyógyászati kezelési csomag igényelhetõ, azoknak akik napi 4 db kezelést vesznek igénybe a következõ szolgáltatások közül: termál gyógymedence, kádfürdõ, iszappakolás, súlyfürdõ, szénsavas fürdõ, orvosi masszázs, vízsugár masszázs, víz alatti csoportos gyógytorna.

Gyógyászati szolgáltatások

 • termál gyógymedence (01)
 • kádfürdõ (02)
 • iszappakolás (03)
 • súlyfürdõ (04)
 • szénsavas fürdõ (05)
 • orvosi masszázs (06)
 • vízsugár masszázs (07)
 • víz alatti csoportos gyógytorna (08)
 • komplex fürdõgyógyászati ellátás (09)

Képek a gyógyfürdõrõl

Álltalános információk

Elérhetõségek

Szent István Park 1-3.

Információ

06 52/558-558/196-os mellék
Termálporta/recepció:
06 52/558-558/148-es mellék
Orvosi rendelõ:
06 52/558-558/152-es mellék

Nyitva tartás

A Gyógyfürdõ aktuális nyitvatartási idejérõl az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
http://www.hungarospa.hu

Fürdõszolgáltatások árai

A Gyógyfürdõ fürdõszolgáltatásainak aktuális árairól az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
http://www.hungarospa.hu

Gyógyszolgáltatások árai

A Gyógyfürdõ gyógyszolgáltatásainak aktuális árairól az alábbi linkre kattintva tájékozódhat
http://www.hungarospa.hu

Fontos tudnivalók

 • Kedvezményes belépõjegyet gyermekek, diákok, nyugdíjasok és magyar igazolvánnyal rendelkezõ 70 éven felüli vendégek vásárolhatnak!
 • Gyermekek részére 0-4 éves kor között a strandfürdõ használata díjmentes.
 • A 14 éven aluli gyermek részére a gyógymedencék használata nem ajánlott!
 • A kedvezményre jogosító igazolványt a pénztárnál kérik bemutatni!